ClassCMS instructies

PROW Capital

Beknopte instructies CMS

Nieuwe pagina aanmaken
- Klik op 'pagina toevoegen';
- Plaats het menu uit het 'globale blokken';
- Plaats de gewenste maatwerkblokken en pas de content aan;
- Verberg eventueel elementen die je niet wilt gebruiken;
- Plaats een footer uit het menu 'globale blokken';
- Beslis of je de pagina in het hoofdmenu wilt tonen of niet. (zie pagina instellingen / zichtbaarheid).

Blokken plaatsen/verplaatsen/verwijderen
Je kunt Maatwerk blokken en Globale blokken hergebruiken op elke pagina.  Je sleept de blokken gewoon op de gewenste plek. Om te verwijderen sleep je ze naar links. Let op: als je een blok verwijderd is het blok inclusief content verdwenen en kan het niet teruggehaald worden. Er is nog wel een backup van de website bij oplevering.

Maatwerk blokken kun je in een pagina slepen en aanpassen naar wens. Elk blok dat je erin sleept maakt hij een unieke versie van. Globale blokken worden juist hergebruikt op meerdere plekken in de site (zoals het menu en de footer). Zodra je een globaal blok aanpast, wordt dit overal in de site aangepast.

SEO instellingen
Je kunt naar wens per pagina SEO instellingen doen. Je kan instellen wat de preview in de google zoekresultaten gaat zijn.  Ga naar PAGINA INSTELLINGEN en kies het tabblad SEO. Hier kun je pagina titel, meta omschrijving en meta trefwoorden invullen. Check even op internet wat de regels zijn van Google. Dit goed invullen loont, maar het is een vak apart.

Wat wellicht voor jullie nog interessant is, is het tabblad 'DELEN'. Hier kun je instellen wat men te zien krijgt zodra je de pagina deelt op bijv. LinkedIn.

Homepage slides bewerken
Wat ik niet in de video heb laten zien is het bewerken van de overige 2 slides op de homepage. Standaard zie je alleen de eerste slide, de overige slides kun je oproepen door het blok te bewerken en vervolgens rechts op de pijltjes > (volgende item) of  < (vorige item) te klikken. (klik hier voor een screenshot)