ClassCMS voorbeeld

Moederscheim Moonen

Beknopte instructies toevoegen projectpagina

Nieuwe pagina aanmaken
- Klik op 'pagina toevoegen';
- Kies de bovenliggende pagina (in jullie geval wordt dat 'projecten');
- Plaats het menu uit het 'globale blokken';
- Plaats de gewenste maatwerkblokken en pas de content aan;
- Verberg eventueel elementen die je niet wilt gebruiken;
- Plaats een footer uit het menu 'globale blokken';
- Je kan nu de pagina opslaan en koppelen aan het projectoverzicht in de database;
- Je pagina is nu klaar en zichtbaar in de testomgeving, nadat je hem gechecked hebt kun je de site nu publiceren en komt de pagina live;

Blokken plaatsen/verplaatsen/verwijderen
Je kunt Maatwerk blokken en Globale blokken hergebruiken op elke pagina.  Je sleept de blokken gewoon op de gewenste plek. Om te verwijderen sleep je ze naar links. Let op: als je een blok verwijderd is het blok inclusief content verdwenen en kan het niet teruggehaald worden. Er is nog wel een backup van de website bij oplevering.

Maatwerk blokken kun je in een pagina slepen en aanpassen naar wens. Elk blok dat je erin sleept maakt hij een unieke versie van. Globale blokken worden juist hergebruikt op meerdere plekken in de site (zoals het menu en de footer). Zodra je een globaal blok aanpast, wordt dit overal in de site aangepast.

SEO instellingen
Je kunt naar wens per pagina SEO instellingen doen. Je kan instellen wat de preview in de google zoekresultaten gaat zijn.  Ga naar PAGINA INSTELLINGEN en kies het tabblad SEO. Hier kun je pagina titel, meta omschrijving en meta trefwoorden invullen.

Wat wellicht voor jullie ook nog interessant is, is het tabblad 'DELEN'. Hier kun je instellen wat men te zien krijgt zodra je de pagina deelt op bijv. LinkedIn. Dus de afbeelding en de titel/tekst die standaard wordt getoond als men een link deelt op social.